Atooppinen ihottuma lapsella – tietoa

Yleistä tietoa Bubulan yöasuista

Atooppinen ihottuma lapsella saattaa aiheuttaa univaikeuksia sekä lapselle itselleen että koko perheelle. Bubulan yöpuvut on kehitetty tuomaan helpotusta rauhattomiin öihin.

Yöpuvun erikoisuutena ovat suljetut käden- ja jalansijat, jolloin lapsi ei se päällä pääse raapimaan itseään nukkuessaan. Näin iho saa levätä ja parantua rauhassa. Myös raapimisen ja kutiamisen noidankehä saadaan pysäytettyä. Käsiosissa on muotoiltu hanska jolloin lapsi pystyy tarttumaan hyvin esimerkiksi juomapulloon. Hihan resori pitää käsiosan hyvin paikallaan. Jalka puolestaan pysyy suojassa sukkaosan sisällä jossa on niin ikään resori pitämässä jalkaosaa paikallaan.

Käsi- ja jalkaosissa saumat on ommeltu tuotteen ulkopuolelle, jolloin ne eivät pääse ärsyttämään herkimpiä ihon osia. Myös tuotelaput on sijoitettu tuotteen ulkopuolelle.

Yöpaidat on valmistettu 100 % Öko-Tex-standartoidusta kankaasta ja tuotteet valmistetaan Suomessa. (Kankaan valmistusmaa Turkki)

Bubulan tuotteet toimitetaan ympäristöystävällisiä materiaaleja käyttäen, emmekä käytä muovipakkauksia.

Siirry kauppaan

Atooppinen ihottuma lapsella – tietoa

Atooppinen ihottuma lapsella saattaa vaikuttaa koko perheen elämänlaatuun jopa enemmän kuin lapsen ykköstyypin diabetes. Se saattaa aiheuttaa univaikeuksia heikentäen unen laatua ja määrää. Tästä saattaa aiheutua kroonista väsymystä paitsi lapselle itselleen, myös koko perheelle. Univaje ja väsymys puolestaan saattavat vaikeuttaa keskittymistä ja tarkkaavaisuutta. Ekseemaa sairastavilla on todettu muuta väestöä enemmän unihäiriöitä ja kroonista väsymystä. Lapsilla kutina, raapiminen ja ihon arkuus ovat haitallisimmin elämänlaatuun vaikuttavat seikat. Atopiaa sairastavilla lapsilla elämänlaatuun haitallisimmin vaikuttavat tekijät ovat kutina, raapiminen sekä näistä johtuva ihon arkuus.

Ihottuman tehokas hoito lievittää parhaiten atooppisen ekseeman kutinaa ja ihon raapimista tulisi välttää parhaan mukaan.

Lähde: Käypä Hoito, 2016 

Kysyttävää? Ota yhteyttä.

Jäikö sinulla kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!