Suola on atooppisen ihon ystävä ja suola hoitaa ihoa. Suolan ominaisuuksiin kuuluu lukemattomia etuja. Näitä on suolan antibakteerisuus, kosteuttava vaikutus sekä osmoottisuus (eli se imee epäpuhtauksia itseensä). Suolan kosteuttava teho pohjautuu siihen, että suolan imeytyessä ihon pintaan, se imee kosteutta alemmista ihokerroksista ja näin iho alkaa kosteuttaa itse itseään. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että suolan käytöstä ihon hoidossa ei ole lääketieteellistä näyttöä. Näin ollen kokeilemalla selviää parhaiten sopiiko suola juuri omalle tai oman lapsen iholle. Suolan ei tule aiheuttaa kirvelyä, jos kirvelyä esiintyy, niin suola kannattaa huuhdella heti pois iholta.

Suolakylpy

Suolaa voi käyttää ihon hoidossa monella tavalla. Ensimmäisenä on pesu suolalla, tai suolan lisääminen kylpyveteen. Suola-kylvyssä olisi hyvä olla jonkun aikaa, jotta suola pääsee kunnolla vaikuttamaan. Kannattaa katsoa että lapsen iho on ehjä jotta suola ei aiheuta kirvelyä. Välttämättä ihoa ei tarvitse huuhdella tämän jälkeen vaan sen voi taputella kuivaksi ja rasvata sen jälkeen. Yksi tapa on hoitaa suolakylpy niin, että ensin rasvapesulla pesee vanhat hoitovoiteet pois, jonka jälkeen lapsi menee suolakylpyyn ja siitä ilman huuhtelua kuivattavaksi. Viimeisenä vaiheena vielä kosteuttavat perusrasvat hieman kostealle iholle. Suolakylpyyn sopii hyvin Bubulan verkkokaupasta saatavissa oleva suola, joka myydään 1 kg pussissa. Suolaa voi laittaa kylpyveteen oman mieltymyksen ja ammeen koon mukaan, suuntaa-antava ohjeistus on 1 osa suolaa ja 100 osaa vettä.

Suolan ihoa hoitavat ominaisuudet tekevät myös palasaippuasta asteen hellävaraisemman ja kosteuttavamman iholle. Näin ollen myös atooppinen iho voi hyötyä suolasaippuan käytöstä ihon pesussa suihkussa. Flow Cosmeticsin suolasaippua on ihoa hoitava saippua, jolla voi pestä ihon lisäksi myös hiukset. Saippua vaahtoaa hyvin ja hoitaa samalla kun pesee.

Atooppisen lapsen kylpeminen

Suolakääreet

Suolakääreet ovat puolestaan hyvä apu kun iho on rikki, rakkuloiva, tai kutisee kovasti. Suolakääreet levitetään iholle rasvauksen jälkeen. Kääreenä käytetään puhdasta puuvillakangasta (esim. vanhaa lakanaa) moninkertaisena. Kääre kostutetaan kunnolla suolaliuokseen. Suolaliuoksen saat sekoittamalla litraan vettä 2 tl suolaa. Sitten seos kiehautetaan ja käytetään jäähdytettynä kääreisiin. Kostea kääre asetetaan iholle. Kääreen annetaan olla paikoillaan ½- 2 tuntia kerrallaan tai jopa yön yli. Lapselle kannattaa pukea suolakääreiden päälle Bubulan yö-/oloasu, jotta kääreet pysyvät menossa mukana.

Päänahan kuorinta

Päänahan kuorinnan voi tehdä seuraavalla tavalla: Kastele ensin lapsen hiukset ja kuivaa ne sen jälkeen pyyhekuivaksi. Ripottele sen jälkeen hiuksiin jakaus jakaukselta suolaa. Hiero lopuksi päänahkaa hieman vettä. Anna vaikuttaa hetki ja pese tai huuhtele sitten hiukset normaalisti.

Suolasuihke

Suolasuihke on loistava apu virkistämään ihoa ja auttamaan ihon kosteutuksessa. Esimerkiksi tätä ihanaa Kristallisuolasuihketta voi suihkauttaa kerran pari päivässä aikuisen kasvoille virkistämään ja raikastamaan. Tuoksu on miedon vaniljainen. Lapselle suihke puolestaan toimina hyvänä ”alustuksena” ennen rasvaamista. Mikäli rasvoja ei pysty laittamaan heti suihkun jälkeen, voi Kristallisuolasuihketta suihkuttaa kevyesti iholle ennen hoitovoiteiden levittämistä. Näin voiteet pääsevät imeytymään hieman kosteaan ihoon tehokkaammin. Toimii myös, mikäli rasvaus on tarvetta tehdä keskellä päivää tai vaikka matkalla kun suihkuun ei pääse.

Mikäli haluat tehdä suolasuihketta itse, niin se onnistuu sekoittamalla noin teelusikallinen suolaa kolmeen desilitraan kiehuvaa vettä. Seos pullotetaan puhtaaseen suihkepulloon josta sitä voi suihkuttaa iholle. Muista jäähdyttää ennen suihkuttamista!

Näillä vinkeillä on hyvä lähteä nauttimaan suolan hoitavista ominaisuuksista. Alla olevasta linkistä pääsen suoraan Bubulan verkkokauppaan tutustumaan ihaniin suolahoitotuotteisiin. Muista myös ihanat suolavalaisimet. Niillä tuot huoneeseen pehmeän tunnelmallista valoa, joka samalla puhdistaa huoneilmaa.

Suolalamppu